Prisceremoni och föreläsning med Årets alumn 2018 - Sofia Wadensjö Karén

• Date:
  • Location: Humanistiska teatern Campus Engelska parken, Thunbergsvägen 3C (ingången till teatern vetter mot Engelska Parken)
  • Lecturer: Sofia Wadensjö Karén - vd, Utbildningsradion och Årets alumn vid Uppsala universitet 2018
  • Organiser: Uppsala universitet
  • Contact person: Maja Lidsheim Haak

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en tidigare student som gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma. Den 19 mars tar Sofia Wadensjö Karén emot utmärkelsen Årets alumn 2018 vid en prisceremoni då hon också håller en öppen föreläsning.

Sofia Wadensjö Karén är vd för Utbildningsradion och brinner för uppdraget att sprida kunskap genom god journalistik – en resa som började med humanistiska studier och nationsliv i Uppsala.

Läs mer om Sofia Wadensjö Karén här

Läs en intervju med Sofia Wadensjö Karén här

Utmärkelsen Årets alumn möjliggörs genom en gåva från professor John Frederick Morgan-Jones – Uppsalaalumn från Kanada. I sitt testamente från 2003 skriver John Frederick: "I received my degree of Fil. Lic from Uppsala University in 1960 and this contribution is my expression of thanks to them for Swedish hospitality".

Prisceremoni och föreläsning med Årets alumn 2018 - Sofia Wadensjö Karén