En kvart över med Lisa Hagelin och Erika Lindgren Liljenstolpe: Ärbara kvinnor och modiga män. Genusstrukturer i antikens Rom

• Location: Engelska parken Karin Boye Library
  • Lecturer: Lisa Hagelin, FD i latin, forskare vid Centrum för genusvetenskap och Erika Lindgren Liljenstolpe FD i Antikens kultur och samhällsliv, Uppsala universitet
  • Organiser: Uppsala University Library
  • Contact person: Anna Hultén

N.B. The lecture will be held in Swedish. Welcome to an open lecture within Uppsala University Library's lecture series on current research, with Lisa Hagelin, Centre for gender Research and Erika Lindgren Liljenstolpe, Department of Archaeology and Ancient History.

We offer snacks and drinks!

The lecture is open to the public. No registration needed.

Från filmens värld känner vi den romerska mannen som en tapper soldat eller en kämpande gladiator. De romerska kvinnorna tänker vi oss däremot antingen som ärbara kvinnor hemma vid härden eller som prostituerade som i utmanade klädsel lockar in till en av stadens många bordeller. Men hur såg det ut egentligen? I vårt föredrag diskuterar vi genusstrukturer och ideal i antikens Rom under den tidiga kejsartiden. Utifrån romerska författare och deras syn på sin samtid får vi en inblick i ideal som många av västvärldens värderingar än idag bygger på.