Kalendarium
Disputationer visas i DiVA.
RSS för kalender Prenumerera på kalenderObservera att kalendern just nu visas filtrerad, men kalenderprenumerationen kommer vara ofiltrerad.
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
-
–
Mötesplats U-CARE
Besök vår årliga konferens Mötesplats U-CARE 9-10 mars 2020. I år är temat Informal caregiving.
-
–
Botaniska trädgården
Vår i Orangeriet
Tjuvstarta våren bland blommande aprikos, citrus och lagerolvon i Linneanum. Passa på att se våra blommande medelhavsorkidéer. Museibutiken gör gästspel, med presenter till vårens fester lördagar och söndagar kl. 12-15. OBS! butiken stängd helgen 21-22 mars.
-
–14.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT: Vårfagning i kulturreservatet
När markerna vaknar efter vintern är det dags att städa bort nedfallna grenar, kvistar och löv. Lär dig mer om jordbruket på 1700-talet samtidigt som du hjälper till att väcka markerna. SLU Agrarhistoria bjuder alla på korv och dricka.
-
–17.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT! Hammarbydagen
Möt våren längs kulturstigen och i parken. Följ med på visningar av sippor och vårlök. Bygg bon till vilda bin. Se Bo Mossbergs fantastiska illustrationer.
Betessläppet och andra publika aktiviteter i kulturreservatet är inställda. -
–17.00
Linnéträdgården
INSTÄLLT: Linnés trädgårdsfest
Vi firar Linné med en myllrande 1700-talsfest och hantverksmarknad. Fynda mat, skinn, keramik och smycken bland frasande kjolar och blänkande skospännen. Lyssna på föredrag och lär dig mer om 1700-talets mode och danser. Gå på upptäcktsfärd bland ståndare och pistiller, experimentera och följ med på visningar.
-
–12.00
Accessdagen: Uppsalas vattenutmaningar
Uppsala universitet bjuder in till ett samtal mellan forskare och externa aktörer om Uppsala och vattenfrågan. Genom att samverka stärker vi möjligheterna för Uppsala att ta del av framtida satsningar på forskning, innovation och hållbart samhällsbyggande. På Accessdagen presenteras olika perspektiv på de utmaningar som Uppsala står inför i vattenfrågan. Du kan delta på Accessdagen via Zoom.
-
–17.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT: Sara-dagen med sommarslåtter
På Linnés tid gav ängarna vinterfoder till gårdens djur. Följ med i bondens sysslor: lär dig att använda lie och räfsa, att hässja hö och spinna ull. Låna 1700-talskläder till barnen eller låt dem åka med på hölasset. Fynda grönsaker från kålgården.
Visningar av boningshuset varje timme, med tyngdpunkt på fru Sara Lisa von Linnés hushåll.
-
–
Botaniska trädgården
Kvällsmys med Victoria
Upplev skymningen i Tropiska växthuset. Njut av grönskan och värmen. Med lite tur får du se jättenäckros och pitahaya i blom. De slår ut i skymningen, men inte varje kväll. För blomningsstatus se Facebook/uppsalalinneanska.
Kvällsöppet torsdag–lördag kl. 18–21. Pågrund av rådande pandemi måste du boka sitt besök i förväg via bokning@botan.uu.se. -
–17.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT: Rågskörd med marknad
Var med vid skörden av råg. Se fåren bli vallade. Följ med på visningar av bostadshus och de historiska trädgårdsväxterna. Köp skinn, hantverk, bröd och honung från lokala tillverkare på vår gemytliga marknad. Lär dig mer om garnfärgning eller låna 1700-talsdräkter till barnen. Ta dem med på ponnyridning. Aktiviteter för alla åldrar.
-
–16.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT: Humle, havre och korn
Nu skördar agrarhistorikerna grödorna till årets ölbryggning. Lär dig mer om humle och öl. Samla humle till din sovpåse eller skär havre och gör en kärve till småfåglarna.
-
–16.00
Botaniska trädgården
INSTÄLLT: Botans dag med skördeutställning
Skördeutställning, svamputställning och nationell pelargonutställning. Växtmarknad, matmarknad, odlartävling och visningar. Köp perenner, krukväxter, frön och grönsaker på växtmarknaden. Delta i Odlartävlingen med dina hemodlade morötter, rödbetor och gurkor. Vi ger råd och tips om odling i köksträdgården. Lär dig mer om familjen Potatis. Få hjälp med dina svampfynd.
-
–17.00
Linnéträdgården
Digital kulturnatt från Linnéträdgården
Sveriges största Kulturnatt blir digital. Tillsammans med andra aktörer visar vi konserter och dans digitalt, från Linnéträdgårdens orangeri. Lyssna också på en digital visning om familjen Potatis svenska historia.
Trädgården och museet är öppet under dagen. Kom med på visningar i trädgården eller titta in i familjen Linnés hem. -
–17.00
Linnés Hammarby
Lärande och undervisning i Linnés sommarhem
I bostadshuset på Linnés Hammarby finns föremål, konst och möbler från familjen Linnés tid på gården, under andra halvan av 1700-talet. I museet på höjden förvarade han sina samlingar säkert. Under Kulturarvsdagen har du möjlighet att se några av de platser Linné odlade för vetenskapen, där han hade sina samlingar. Du kan också gå på citatvandring i trädgården!
-
–
Linnés Hammarby
Äppeldagar
Lär känna dina lokala äppelsorter – utställning med vanliga och ovanliga äpplen. Lär dig mer om beskärning och äppelsjukdomar. Fika äppligt hos Café Sara Lisa.
-
–13.00
Prevention – förbättrad psykisk hälsa hos barn & unga vuxna – genom samverkan
Är du intresserad av vad vi tillsammans kan göra för att prioritera förebyggande insatser inom psykisk hälsa? Kom och bidra med din kunskap och dina idéer samtidigt som du får en chans till nya insikter och kontakter. Evenemanget riktar sig till forskare och praktiker inom området.
-
–14.00
Linnés Hammarby
INSTÄLLT: Höstfagning i kulturreservatet
Räfsa, elda och hjälp till att hålla Linnés marker öppna. Köp med dig historiska grönsaker från årets sista skörd i kålgården! Korv och dricka till alla!
-
–15.30
AIMday Materials
AIMday Materials erbjuder en möjlighet för akademiska forskare, företag och organisationer att mötas och diskutera hållbara lösningar för konkreta materialutmaningar. Årets AIMday Materials är den trettonde i ordningen men det första som huvudsakligen kommer att arrangeras som ett digitalt möte.
-
–16.00
Botaniska trädgården
Digital museidag från Orangeriet
Uppsalas museer firar Fars dag. Vi bjuder på korta digitala visningar från Orangeriet. Intendenterna berättar om byggnadens och orangeriodlingens historia, om citrusväxter, om lagerträd och om kaktusar.
-
–
Botaniska trädgården
INSTÄLLT: Adventsmys i Orangeriet
Upplev stilla adventsstämning i pampiga Linnésalen. Andas klorofyll bland medelhavsväxterna. Njut av några av personalens favoriter bland amaryllis och hyacinter. Museibutik med växtförsäljning.