Kalendarium
Observera att kalendern just nu visas filtrerad, men kalenderprenumerationen kommer vara ofiltrerad.
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
-
–18.00
Queerseminarium: Queer lives. Shared stories across differences
När människor pratar om dem själva som queer, vilka händelser från sina liv är det då de belyser?
-
–17.00
Att ta hand om sig själv och skapa hållbara levnadsvanor
Välkommen på fyra temamåndagar kring ämnena sömn, kost, fysisk aktivitet samt självmedkänsla och hur vi pratar med oss själva. Föreläsningarna ger dig kunskap, tips och råd om hur du skapar levnadsvanor som ger dig förutsättningar för en god hälsa.
-
–19.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace. Kursen är obligatorisk för alla som vill utnyttja våra 3D-skrivare och riktar sig både till den som är nybörjare och den som har erfarenhet av 3D-skrivare sedan tidigare. Efter du avklarat kursen så kommer du veta allt som vi har att erbjuda, och även vara behörig att skriva ut på våra 3D-skrivare!
-
–12.30
UppTalk Weekly: Forskning och utveckling av material för att laga skadade kroppar
Vid veckans Upptalk weekly möter vi en vetenskapsman som drivs av att utveckla material till innovativa reservdelar. Exempel på detta är nya dentala material, skallimplantat som omvandlas till skelettvävnad, benlim som lagar brutna kroppsdelar på ett sätt som skruvar inte kan och nya koncept för missbrukssäkring av läkemedel. Gör oss sällskap och passa på att ställa alla dina frågor till Håkan!
-
–16.00
ZOOM SEMINAR: Dictionary Craze: Transforming Knowledge across Early Modern Europe
Linn Holmberg, SCAS och Stockholms universitet, talar på temat "Dictionary Craze: Transforming Knowledge across Early Modern Europe". Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–16.00
Temadiskussion: Avslappning och mindfulness
Vill du ha några verktyg för att kunna koppla av och för att leva i nuet?
-
–17.00
Introduktion till mindfulness
Genom mindfulness kan du träna upp din förmåga att vara i nuet och öva dig på att vända uppmärksamheten inåt. När vi lägger märke till hur vi har det och accepterar våra känslor, tankar och behov så som de ser ut, så skapar vi förutsättningar för ett mer positivt förhållningssätt till oss själva.
-
–18.00
Boklansering: Superfluous Women: Feminism, Art, and Revolution in 21st Century Ukraine
Evenemanget hålls på engelska.
-
–13.00
Studenthälsans promenadgrupp
Vill du komma ut och röra på dig, få dagsljus och träffa andra studenter? Studenthälsan bjuder in till promenadgrupp. Svenska och internationella studenter är välkomna!
-
–
Digitala Stadsvandringar i rasismens historia i Uppsala
Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CEMFOR) lanserar digitala stadsvandringar i rasismens historia i Uppsala.
-
–12.00
Grundläggande kunskaper om immateriella rättigheter (IP)
Seminariet ger dig en introduktion till olika typer av IP och deras relevans för akademisk forskning. Dessutom presenteras en översikt över de internationella system som är relevanta för patent, varumärken, upphovsrätt och industriell design. Vi diskuterar även hur man skyddar en produkt eller idé med olika typer av IP. Kursen ges på engelska. Anmälan senast 26 februari.
-
–11.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 1 - Online
Bekanta dig med NVivo och börja koda din data
-
–
SciFest 2021 – årets digitala vetenskapsfestival!
SciFest väcker kunskapstörst och sprider upptäckarglädje. Vi kan garantera att alla kommer att hitta något intressant. Från rymden till små insekter. Från klimat till genus. Från arkeologiska fynd till sjuka växter.
-
–15.00
Torsdagsseminarium: Chemistry or service?
Aktuellt seminarium om ’sugar daddies’, ömsesidighet och affärsmässiga överenskommelser
-
–14.15
Ångströmlaboratoriet
Docentföreläsning: "Kristallisering ifrån lösning ur ett termodynamiskt och kinetiskt perspektiv."
Institutionen för kemi - Ångström inbjuder härmed alla intresserade till docenturföreläsning i ämnet kemi med inriktning mot fysikalisk kemi.
-
–16.15
Gör det nu!
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.00
Guidade mindfulnessövningar
Investera en halvtimme i ditt psykiska välmående – prova på mindfulness! En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en stunds paus i bruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–18.15
Lärarcafé: Panelsamtal om lärarens retorik
Vår mötesplats för lärarstudenter och verksamma lärare, som tillfälligt flyttat till webben.
-
–19.00
Hantera stress och främja hälsa – kurs i tre delar
Att studera vid universitet kan innebära positiva utmaningar, men också kännas svårt. Det kan leda till oro och stress. På kursen arbetar vi med att öka förståelsen för vad som stressar och strategier för att förebygga och hantera den stress som är ofrånkomlig i det dagliga livet – inte minst som student.
-
–13.00
UAC Seminar: Ensuring sustainable access to effective antibiotics - the need for an end-to-end approach
Evenemanget hålls på engelska.
-
–17.00
iDay featuring SkillMill
IDay är möjligheten för dig som vill lära dig om innovationsprocesser samtidigt som du bidrar till att lösa komplexa samhällsproblem. Workshopen genomförs på engelska.
-
Disputation: Statebuilding through diaspora recruitment?
Anna Ida Rock försvarar sin avhandling "Statebuilding through diaspora recruitment? - The role of capacity, norms and representation for legitimacy in Somaliland and Liberia".
Opponent är professor Isabell Schierenbeck, Institutionen för globala studier, Göteborgs universitet. -
–
Botaniska trädgården
Ögonfröjd i ögonhöjd
Under en hel vecka låter vi oss förföras av vårens snödroppar. Beundra de skira små dropparna i vårt glashus och ta en promenad genom vår tillfälliga hängande trädgård. Låt dig fascineras av hur olika sorterna och arterna faktiskt är.
-
–14.00
En galantofil kärlekshistoria
Vi öppnar utställningen "Snödropp – Ögonfröjd i ögonhöjd" med ett föredrag med trädgårdsjournalisten Gunnel Carlsson och författaren samt fotografen Elisabeth Svalin Gunnarsson. De presenterar sin bok ”Snödroppar – en galantofil kärlekshistoria". Obligatorisk föranmälan.
-
Disputation: Wealth and the economic vote
Anton Brännlund försvarar sin avhandling "Wealth and the economic vote. How assets and liabilities shape election outcomes".
Opponent är docent Andreas Bergh, nationalekonomiska institutionen, Lunds universitet. -
–17.00
Att ta hand om sig själv och skapa hållbara levnadsvanor
Välkommen på fyra temamåndagar kring ämnena sömn, kost, fysisk aktivitet samt självmedkänsla och hur vi pratar med oss själva. Föreläsningarna ger dig kunskap, tips och råd om hur du skapar levnadsvanor som ger dig förutsättningar för en god hälsa.
-
–18.00
Att skapa en hållbar distansstudietid under pågående pandemi
Som student är det vanligt att uppleva att kraven överstiger ens resurser, vilket kan leda till stress. Att studierna helt eller delvis sker på distans kan innebära en extra utmaning samtidigt som många känner sig ensamma och isolerade på grund av den pågående pandemin.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Kan stenätande bakterier vara nyckeln till minskad koldioxidhalt i atmosfären?
Kan bakterier verkligen äta sten? Och på vilket sätt bidrar dessa bakterier till kampen att få ett nettoutsläpp av växthusgaser ut i atmosfären? Detta är några av de frågeställningar vi i denna veckas UppTalk Weekly ska prata om med Anna Neubeck, forskare i paleobiologi vid institutionen för geovetenskaper. Varmt välkomna!
-
–16.00
ZOOM SEMINAR: The Ethics of Individuals' Greenhouse Gas Emission
H. Orri Stefánsson, SCAS och Stockholms universitet, talar på temat "The Ethics of Individuals' Greenhouse Gas Emission". Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–16.00
Temadiskussion: Perfektionism och självkänsla
Har du orealistiska förväntningar på dig själv? Är du alltför självkritisk eller har du irrationella tankar som påverkar dig känslomässigt?
-
–16.00
Philosophy Tea - Fredrika Bremer, Invitation to a Peace Alliance
Professor Peter Wallensteen och föreläsare Daniel Ogden fortsätter de populära samtalen Philosophy Tea, nu via direktsänd länk från Reginateatern. Evenemanget ges på engelska.
-
–17.00
Introduktion till mindfulness
Genom mindfulness kan du träna upp din förmåga att vara i nuet och öva dig på att vända uppmärksamheten inåt. När vi lägger märke till hur vi har det och accepterar våra känslor, tankar och behov så som de ser ut, så skapar vi förutsättningar för ett mer positivt förhållningssätt till oss själva.
-
–17.00
"Soviet Daughter" - Graphic narrative as a legitimate medium of expression
Evenemanget hålls på engelska.
-
–12.45
Konsistorieprotokoll och kläder: Om väntade och oväntade fynd i Uppsala universitets arkiv
Annika Windahl Pontén disputerade 2020 i idé- och lärdomshistoria på avhandlingen...
-
–13.00
Lunchseminarium: Matz Dahlberg, UrbanLab, presenterar en studie kring nyanlända och integration
Kom och lyssna på Matz Dahlberg då han presenterar Urban Lab och resultaten från en nyligen genomförd studie som riktar sig till nyanlända lågutbildade flyktingar.
-
–13.00
Studenthälsans promenadgrupp
Vill du komma ut och röra på dig, få dagsljus och träffa andra studenter? Studenthälsan bjuder in till promenadgrupp. Svenska och internationella studenter är välkomna!
-
–15.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 2 - Online
Analysera och visualisera din kodning
-
–19.00
Introduktion till 3D-skrivarna på Ångström Makerspace
Välkommen till en introduktionskurs till 3D-skrivarna på Ångström Makerspace. Kursen är obligatorisk för alla som vill utnyttja våra 3D-skrivare och riktar sig både till den som är nybörjare och den som har erfarenhet av 3D-skrivare sedan tidigare. Efter kursen kommer du att ha "3D-skrivarkörkort" och får därmed möjlighet att själv boka 3D-skrivarna i Ångström Makerspace.
-
–16.15
Gör det nu!
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.00
Guidade mindfulnessövningar
Investera en halvtimme i ditt psykiska välmående – prova på mindfulness! En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en stunds paus i bruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–19.00
Hantera stress och främja hälsa – kurs i tre delar
Att studera vid universitet kan innebära positiva utmaningar, men också kännas svårt. Det kan leda till oro och stress. På kursen arbetar vi med att öka förståelsen för vad som stressar och strategier för att förebygga och hantera den stress som är ofrånkomlig i det dagliga livet – inte minst som student.
-
–19.30
Humanitarian Emergency Operations: Leadership Lessons from the DR Congo Ebola Response and Other Crises
Varmt välkomna till utdelningen av utmärkelsen Årets alumn 2020 med efterföljande föreläsning av Jamie LeSueur, global chef för katastrofinsatser för den Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationen, IFRC.
-
–12.00
Virtuella museer – Digital visualisering av konst och arkitektur i Sverige och Japan
Webbinarium på tema "Virtuella museer" med fokus på konst och akritektur.
-
Disputation: Officialprincipen i migrationsprocessen
Isa Cegrell Karlander disputerar i förvaltningsrätt.
Opponent: Prof Vilhelm Persson, Lunds universitet
Ordförande vid disputationen: Prof Torbjörn Andersson, Uppsala universitet
Disputation kan följas via Zoom. Allmänheten har möjlighet via en dator som fakulteten tillhandahåller i Universitetshusets hall att kunna följa disputationen. Vänligen använd sidodörren. -
–14.00
Botaniska trädgården
INSTÄLLT! Snödropps-safari
Följ med på en snödroppstur där vårens förkämpe står i centrum. Vi besöker utställningen men med lite tur får vi också se några av trädgårdens mer ”vilda” snödroppar. Obligatorisk föranmälan.
-
–12.00
Disputation: Antibiotic Resistance: A Multimethod Investigation of Individual Responsibility and Behaviour
Evenemanget hålls på engelska.
-
Ångströmlaboratoriet
Disputation: Ultra-wideband Millimeter-wave Antenna Arrays and Front-end Systems (for high data rate 5G and high energy physics applications)
Imran Aziz försvarar sin avhandling. Opponent: Associate Professor Ville Viikari from Aalto University, Finland. Handledare: Associate Professor Dragos Dancila, Department of Electrical Engineering, Solid-State Electronics. Evenemanget hålls på engelska.
-
–17.00
Att ta hand om sig själv och skapa hållbara levnadsvanor
Välkommen på fyra temamåndagar kring ämnena sömn, kost, fysisk aktivitet samt självmedkänsla och hur vi pratar med oss själva. Föreläsningarna ger dig kunskap, tips och råd om hur du skapar levnadsvanor som ger dig förutsättningar för en god hälsa.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Hur strålar av snabba joner kan hjälpa oss inom medicin, arkeologi och utveckling av nya material
På Tandemlaboratoriet används acceleratorer för analys och modifiering av material i världsklass. Forskning, myndigheter och näringsliv använder infrastrukturens resurser för spetsforskning och utveckling inom allt från medicin till solcellsteknologi. Möt Daniel Primetzhofer laboratoriets föreståndare och lär dig mer om verksamheten och dess betydelse, förr, nu och i framtiden
-
–16.00
#ISP60years webinar: Astronomy research in East Africa
Under 2021 firar ISP (International Science Program) vid Uppsala universitet 60-årsjubileum med webbseminarier och evenemang, vilka hålls på engelska.
-
–16.00
ZOOM-SEMINARIUM: Pax Universalis et Perpetua: Empire, Anarchy, and the Invention of International Order, c. 1500-2000
Christopher Meckstroth, SCAS och University of Cambridge, talar på temat "Pax Universalis et Perpetua: Empire, Anarchy, and the Invention of International Order, c. 1500-2000". Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–19.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace. Kursen är obligatorisk för alla som vill utnyttja våra 3D-skrivare och riktar sig både till den som är nybörjare och den som har erfarenhet av 3D-skrivare sedan tidigare. Efter du avklarat kursen så kommer du veta allt som vi har att erbjuda, och även vara behörig att skriva ut på våra 3D-skrivare!
-
Ångströmlaboratoriet
Lic.seminarium: "Effects of Ion-Ion Correlation on Transport in Electrolyte Materials"
Yunqi Shao kommer att presentera sitt lic.seminarium med titeln "Effects of Ion-Ion Correlation on Transport in Electrolyte Materials".
-
–13.00
Studenthälsans promenadgrupp
Vill du komma ut och röra på dig, få dagsljus och träffa andra studenter? Studenthälsan bjuder in till promenadgrupp. Svenska och internationella studenter är välkomna!
-
–18.00
BOOK LAUNCH - WEB EVENT: French Romance, Medieval Sweden and the Europeanisation of Culture
Sofia Lodén, SCAS och Stockholms universitet, presenterar sin nya bok "French Romance, Medieval Sweden and the Europeanisation of Culture". Paula Henrikson, Uppsala universitet, kommenterar. Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–19.00
Framtidsakademin – Klimat, makt och motstånd bland unga
Varmt välkommen till en öppen föreläsning med Maria Ojala, Universitetslektor, Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbete, Örebro universitet “Klimat, makt och motstånd bland unga”
-
–20.15
Klimatneutralt, klimatpositivt och klimatanpassat Uppsala – vad behöver förändras nu? vad behöver förändras på lång sikt?
Varmt välkomna till meet-up, mötesforum med CEMUS och STUNS kring hur Uppsala kan jobba för att minska klimatpåverkan lokalt och hur Uppsala behöver klimatanpassas i framtiden. Varmt välkomna till meet-up, mötesforum med CEMUS och STUNS kring hur Uppsala kan jobba för att minska klimatpåverkan lokalt och hur Uppsala behöver klimatanpassas i framtiden.
-
Nominera till Pedagogiska priset
Dags att nominera bästa läraren till pedagogiska priset! Nominera senast 18 mars 2021. Uppsala universitet delar ut pedagogiska priser för framstående insatser inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå.
-
–14.30
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång, installera programvaran och skapa ett konto. Vi visar hur du sparar referenser till Mendeley från artikeldatabaser, kataloger och webbsidor, bifogar PDF-filer, samt hur du infogar källhänvisningar och skapar litteraturlistor i ditt dokument.
-
–16.00
Ash Amin: "Framing Community: Xenophobic Nationalism, Social Democracy, and Everyday Cohabitation in Europe"
Gästföreläsning. Evenemanget ges på engelska.
-
–15.00
Docentföreläsning
Erik Holmqvist vid institutionen för cell- och molekylärbiologi ger sin docentföreläsning inom ämnet molekylär biovetenskap.
-
–16.15
Gör det nu!
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–19.00
Hantera stress och främja hälsa – kurs i tre delar
Att studera vid universitet kan innebära positiva utmaningar, men också kännas svårt. Det kan leda till oro och stress. På kursen arbetar vi med att öka förståelsen för vad som stressar och strategier för att förebygga och hantera den stress som är ofrånkomlig i det dagliga livet – inte minst som student.
-
–19.30
Botaniska trädgården
Odlingsåret startar - SÅ gör Anette på Boäng
Anette Nilsson berättar om sin uppstart av säsongen. Lär dig om uppdrivning och plantering av grönsaker och blommor. Bli inspirerad av hennes breda kunskap och vackra odlingar. Ta även del av Anettes såkalender! Obligatorisk föranmälan.
-
–12.00
The gender perspective and changes during the last 15 years
Seminarieserie om lika villkor: Del 2
-
–17.00
Att ta hand om sig själv och skapa hållbara levnadsvanor
Välkommen på fyra temamåndagar kring ämnena sömn, kost, fysisk aktivitet samt självmedkänsla och hur vi pratar med oss själva. Föreläsningarna ger dig kunskap, tips och råd om hur du skapar levnadsvanor som ger dig förutsättningar för en god hälsa.
-
–13.00
Akademiska sjukhuset
Womher seminar
Title: "Interaction Design for public health and wellbeing"
Host: Teknat - Ginevra Castellano och Joëlle Rüegg
Anmälan till shima.momeni@neuro.uu.se -
–12.30
UppTalk Weekly: Intraprenörskap leder till grön förnyelse i svenska företag - men hur?
För att nå de globalt uppställda klimatmålen måste vi forska och ta fram nya material, nya bränslen och fossilfri energi. Men vi behöver även att företag ställer om och väljer att producera klimatsmarta tjänster och produkter och detta är inget som sker automatiskt. Här behövs intraprenörskap. Men vad är en intraprenör och varför spelar intraprenörskapet en så stor roll för en grön förnyelse?
-
–15.00
Klimatet genom tiderna – dåtid, nutid och framtid – fråga klimatforskarna vid Uppsala universitet
Hur såg klimatet ut på dinosauriernas tid - eller under järnåldern? Hur har klimatet varierat under historien? Hur arbetar forskarna med klimatfrågorna idag och hur kan framtidens klimat komma att se ut?
-
–16.00
ZOOM SEMINAR: Transnational Encounters - Translational Practices: Swedish-Finnish Cultural Influences in Emergent Finnish Literary Practice
Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
Ångströmlaboratoriet
Disputation: "Linear models for multiscale materials simulations: Towards a seamless linking of electronic and atomistic models for complex metal oxides"
Akshay Krishna Ammothum Kandy försvarar sin doktorsavhandling med titeln "Linear models for multiscale materials simulations: Towards a seamless linking of electronic and atomistic models for complex metal oxides." i ämnet kemi med inriktning mot materialkemi.
-
–10.45
Intervjuer som källmaterial – tips på digitala verktyg
Denna verkstad riktar sig till dig som vill lära dig om digitala verktyg för att transkribera och analysera intervjuer. Ta gärna med dig material från din egen undersökning att testa verktygen på!
-
Ångströmlaboratoriet
Lic.seminarium: “From terpenes to advanced biofuels: Light-induced routes to sustainable biocrudes for high energy density fuels”
Leandro Cid Gomes kommer att hålla sitt licentiatseminarium med titeln “From terpenes to advanced biofuels: Light-induced routes to sustainable biocrudes for high energy density fuels”.
-
–12.00
Presentation av Katarina Pirak Sikkus konstverk Agálaččat bivttastuvvon sohkagotti ivnniiguin
Konstnären Katarina Pirak Sikku presenterar sitt konstverk Agálaččat bivttastuvvon sohkagotti ivnniiguin på Carolina Rediviva i Uppsala, och möter curatorn Natalie King för ett samtal.
-
–12.45
Dagstidningar: söka online och söka i mikrofilm
Vad skrevs det i dagstidningarna om spanska sjukan och kubakrisen? Vad rapporterades i dagspressen om det amerikanska inbördeskriget och hur recenserades Selma Lagerlöfs böcker? Vad hände den dagen då jag föddes? Dagstidningar kan vara ett intressant källmaterial för många, men ibland kan det vara svårt att veta hur och var man ska börja leta.
-
–13.00
Studenthälsans promenadgrupp
Vill du komma ut och röra på dig, få dagsljus och träffa andra studenter? Studenthälsan bjuder in till promenadgrupp. Svenska och internationella studenter är välkomna!
-
–15.00
Biomedicinskt centrum
Disputation, Laura Lehmann
-
–19.00
Introduktion till 3D-skrivarna på Ångström Makerspace
Välkommen till en introduktionskurs till 3D-skrivarna på Ångström Makerspace. Kursen är obligatorisk för alla som vill utnyttja våra 3D-skrivare och riktar sig både till den som är nybörjare och den som har erfarenhet av 3D-skrivare sedan tidigare. Efter kursen kommer du att ha "3D-skrivarkörkort" och får därmed möjlighet att själv boka 3D-skrivarna i Ångström Makerspace.
-
–19.30
Konstnären inför döden - Franz Schuberts Winterreise i syfilissjukdomens skugga
-
–13.00
Studera utomlands via Uppsala universitet
Är du intresserad av att studera utomlands? Då är detta ett webbinarium för dig! Vi berättar mer om de fyra olika möjligheterna att studera utomlands som finns för dig som student vid Uppsala universitet:
- Utbytesstudier
- Erasmuspraktik
- Minor Field Studies
- Sommarkurser utomlands -
–15.00
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 3 - Online
Exportera, dela och samarbeta.
-
–16.15
Gör det nu!
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–20.00
Märta Nasvelldagen 2021
Märta Nasvell dagen har i år tema "Från kris till trauma: begrepp till behandling"
Fri entré, ingen föranmälan (begränsat antal platser, först till kvarn). För att kunna ansluta till webinariet så behöver ni ange en email-adress. -
–18.30
Workshop med studentföreningar inom miljö, klimat och hållbarhet
Varmt välkomna till en öppen workshop med studentföreningar inom miljö-, klimat och hållbarhet!
-
Ångströmlaboratoriet
Disputation: Engineering Surfaces of Solid-State Nanopores for Biomolecule Sensing
Shiyu Li försvarar sin avhandling. Opponent: Prof. Michael Mayer, Adolphe Merkel Institute, University of Fribourg, Switzerland. Disputationen hålls på engelska.
-
Ångströmlaboratoriet
Disputation: Capturing Air Pollutants: Photochemical Adsorption and Degradation of SO2, NO2 and CO2 on Titanium Dioxide
David Michael Langhammer försvarar sin avhandling "Photochemical Adsorption and Degradation of SO2, NO2 and CO2 on Titanium Dioxide".
Opponent: Professor Günther Rupprechter, Institute of Materials Chemistry, TU Wien.
Disputationen hålls på engelska. -
–17.00
Biomedicinskt centrum
Disputation, Pierre Matricon
-
–
Evolutionsmuseet, Botaniska trädgården
Påsklovskul: Påskäggsorientering
Universitetets museer bjuder in till en lärorik och klurig tur mellan Tropiska växthuset och Evolutionsmuseet. Med hjälp av karta, en rebus och lite finurlighet letar du dig fram till gåtans svar.
-
Disputation: The socialization of intergroup attitudes: The problem of generations
David Ekstam försvarar sin avhandling "The socialization of intergroup attitudes: The problem of generations".
Opponent är Mikael Hjerm, professor, sociologiska institutionen, Umeå universitet. -
–19.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace. Kursen är obligatorisk för alla som vill utnyttja våra 3D-skrivare och riktar sig både till den som är nybörjare och den som har erfarenhet av 3D-skrivare sedan tidigare. Efter du avklarat kursen så kommer du veta allt som vi har att erbjuda, och även vara behörig att skriva ut på våra 3D-skrivare!
-
–13.00
UppTalk Weekly panelsamtal: Womher - varför har Uppsala universitet ett centrum för kvinnors psykiska hälsa?
Psykisk ohälsa är på väg att bli en av vår tids största och kostsamma samhällsfrågor. För att ta fram mer evidensbaserad kunskap kring psykisk ohälsa bland kvinnor har Uppsala universitet startat Womher som ska bli en tvärvetenskaplig kraftkälla och förstärka nätverk där psykisk ohälsa belyses ur olika perspektiv. Målet är att i framtiden kunna fatta bättre beslut för att främja psykisk hälsa.
-
–14.00
AI4Research-seminarium: Neural Augmentation: Hybrid methods between generative white box and discriminative black box models
Välkommen att delta i månadens AI4Research-seminarium. Föredraget hålls denna gång av professor Max Welling från University of Amsterdam.
-
–19.00
Campus Gotland
Svenska helgtraditioner
Owe Ronström, professor vid institutionen för kulturantropologi och etnologi, och Mikael Norrby, universitetsguiden, berättar om några aktuella helgdagar som är viktiga i Sverige och varför och hur vi firar dem.
-
–13.00
Studenthälsans promenadgrupp
Vill du komma ut och röra på dig, få dagsljus och träffa andra studenter? Studenthälsan bjuder in till promenadgrupp. Svenska och internationella studenter är välkomna!