Universitetskapprodden

Den traditionella roddarkampen mellan Uppsala och Lund hålls i år lördagen den 29:e september på Fyrisån. Första start är kl 13.00. Målgång är vid Ultuna idrottsplats. Kom gärna dit och titta och heja fram Uppsala till seger!

Allmän info:

Universitetskapprodden (UK-rodden) är en tävling i kapprodd mellan Sveriges äldsta universitetsstäder Uppsala och Lund. De lag som deltar är Uppsala akademiska roddarsällskap (UARS) och Lunds universitets roddklubb (LURK). Regattan återkommer årligen sedan starten 1992, med tävlingen The Boat Race mellan Oxford och Cambridge som förebild. Vartannat år hålls tävlingen i Lund, vartannat i Uppsala och i år är den tillbaka i Uppsala. Årets tävling är alltså den tjugofemte ordningen och ställningen mellan lagen är inför årets regatta totalt UARS: 40 vs LURK: 32.

Årets tävling:

2018 års kapprodd sker på Fyrisån, med start i höjd av Sunnerstabackarna och målgång vid Ultuna. Tävlingssträckan blir knappt 2000 m (olympisk distans) och tävlingen avgörs i två lopp med båtar för fyra roddare (herrarnas A-lopp och B-lopp) och ett lopp i båtar för åtta roddare (damernas lopp).

Åskådarinfo:

Tävlingen hålls lördag den 29:e september, på Fyrisån med målgång vid Ultuna idrottsplats, ett par hundra meter nedströms från roddklubbens båthus. Dit tar man sig lätt med cykel genom att följa Fyrisån nedströms. Från centrum ca 20 min. Första start kl 13.00

Hålltider:

13.00 Start Herrarnas B-lopp (inriggad fyra med styrman)

13.15 Start Herrarnas A-lopp (fyra utan styrman)

13.30 Start Damernas A-lopp (åtta med styrman)

Vi välkomnar alla åskådare, så kom gärna dit och titta och heja fram Uppsala till seger! Vi ses på lördag!

Foto: Lukas J. Herbers

Universitetskapprodden