Workshop: Bio-relationer i Uppsala

  • Datum: –16.30
  • Plats: Uppsala Konstmuseum Drottning Christinas väg 1E, 752 37 Uppsala
  • Föreläsare: Keri Facer
  • Webbsida
  • Arrangör: Climate Change Leadership
  • Kontaktperson: Laila Mendy
  • Kulturevenemang

Denna eftermiddag innehåller en serie av sammanlänkade aktiviteter, vilka utforskar relationen mellan människa och andra arter i Uppsala, genom olika typer av vandringar och kreativt skapande.

Workshopen har utvecklats i samarbete mellan forskare på Uppsalas två universitet, ekopsykologer och konstpedagoger. Eftermiddagen avslutas med en debatt om att skapa rum för andra arter i Uppsala. 

 

Anmäl dig: https://biouppsala.eventbrite.com

Bio-relationer i Uppsala 
Utforska & visualisera 
Vandringar med forskare, kreativt skapande och samtal

I samband med utställningen 
The Non-Human Animal – Negotiating Bio-relations.

Denna eftermiddag innehåller en serie av sammanlänkade aktiviteter, vilka utforskar relationen mellan människa och andra arter i Uppsala, genom olika typer av vandringar och kreativt skapande. Workshopen har utvecklats i samarbete mellan forskare på Uppsalas två universitet, ekopsykologer och konstpedagoger. Eftermiddagen kommer att avslutas med en debatt om "Att skapa run för andra arter i Uppsala"

13.00 - 15.00: Vandringar och keatrivt undersökande

1) Vandringar som utforskar staden på temat biodiversitet och människans relation till andra arter. 
2) Ett kreativt undersökande samt dokumentation av de spår vi människor och andra arter lämnar efter oss i Antropocen. Det som skapas under workshopen kommer att visas i samband med utställningen The Non-Human Animal

Programmet riktar sig till vuxna deltagare, eller ungdomar som har fyllt 14 år och som är intresserade av växter, djur, insekter och natur – Vi förväntar oss inga förkunskaper om konst eller vetenskap. Denna del sker mellan 13.00-15.30. Klä dig i vädertåliga kläder och bekväma skor eftersom vandringen sker utomhus. Föranmälan krävs.

15.30 - 16.30: Debatt Att skapa rum för andra arter i Uppsala

Denna diskussion samlar konstnärer, forskare, politiker och strateger för att utforska hur vi kan ge plats för och uppmuntra en större biodiversitet i Uppsala. På vilket sätt tar stadsutvecklingsplaner in nya tankemodeller kring behov och omvårdnad i relationen mellan människa och andra arter?

 

Besök gärna utställningen The Non-Human Animal – Negotiating Bio-relations före workshopen, vilken har vernissage lördag 28/9 14.00. På söndagen öppnar utställningen 11.30.

Vandringar och diskussion sker på svenska och/eller engelska.

Arrangörer: Zennström professuren i Climate Change Leadership, Uppsala universitet och Uppsala konstmuseum