Filmvisning: Picture a Scientist

  • Datum:
  • Plats: Online
  • Arrangör: Kommittén för lika villkor inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci
  • Kontaktperson: Tony Thorström
  • Visning

Under 72 timmar, mellan tisdag 20 april och torsdag 22 april, har du möjlighet att titta på Picture a Scientist. Filmen belyser ojämlikheter och utmaningar för kvinnliga forskare inom universitetsvärlden.

Genom Kommittén för lika villkor inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci har Uppsala universitet skaffat rättigheterna att visa dokumentären Picture a Scientist för alla studenter och anställda.

Filmen, som uppmärksammades vid Tribeca Film Festival förra året, belyser ojämlikheter och utmaningar för kvinnliga forskare inom universitetsvärlden. I filmen berättar forskarna Nancy Hopkins, Raychelle Burks och Jane Willenbring vad de har varit med om och vad vi kan göra för att universitetsvärlden ska bli mer inkluderande.

---

Studenter behöver anmäla sig via en webblankett. Sista dag för anmälan är 19 april. Länken och lösenordet skickas sedan ut den 20 april. Gå till anmälan

Anställda vid universitetet får tillgång till länk och lösenord för att se filmen via Medarbetarportalen.

Då rättigheterna bara gäller för anställda och studenter vid Uppsala universitet är det viktigt att inte sprida länken och lösenordet utanför universitetet.