Lunch med Linné och hans vetenskaper

I vår föreläsningsserie Lunch med Linné och hans vetenskaper får du ta del av historiska tillbakablickar och modern forskning.

Lunch med Linné och hans vetenskaper. Onsdagar under perioden 7 april – 26 maj kan du lyssna till populärvetenskapliga föredrag om allt från 1700-talets brödtraditioner och familjen Linnés hushåll, till biologisk mångfald och dagens stadsplanering. Du får träffa idéhistoriker, biologer, agrarhistoriker och landskapsarkitekter.

I vår föreläsningsserie Lunch med Linné och hans vetenskaper får du ta del av historiska tillbakablickar och modern forskning.

Hela föreläsningsserien ”Lunch med Linné och hans vetenskaper” direktsänds på Facebook och SLU Play. Du kan också se föredragen i efterhand via Youtube. Sändningarna startar klockan 12 på onsdagar och du hittar dem på  Linné Uppsalas Facebooksida

Den som lyssnar och ser dem i direktsändning via Facebook kommer att kunna ställa frågor till föredragshållaren. Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till alla som är nyfikna på Linné och hans vetenskaper.

Program

21/4 kl. 12.00-13.00 Utan namn ingen kunskap med Liselott Sjödin Skarp, Artdatabanken SLU.

Populärvetenskapligt föredrag med biologen Liselott Sjödin Skarp. Hon berättar för oss om det viktiga arbetet med att beskriva och sprida kunskap om Sveriges växter, svampar och djur. Linné skrev "Om du inte känner till namnen försvinner också din kunskap om tingen." Det gäller än idag.

Liselott Sjödin Skarp är verksam vid SLU, Artdatabanken. SLU är också värd för föredraget. Arrangör: Linnés Uppsala.

Länk till Facebook sändningen

 

Kommande programpunkter i föreläsningsserien:

 

28/4 kl. 12 I Linnés fotspår – kartläggning av fåglarnas mångfald med Per Alström, Uppsala universitet.

5/5 kl. 12 När Linnésällskapet återställde Linnéträdgården med Erik Hamberg.

19/5 kl. 12 Det gröna offentliga rummet – från Linné och framåt med Roger Elg, SLU.

26/5 kl. 12 Linnés vilda växter kring Uppsala med Anja Rautenberg, Länsstyrelsen i Uppsala län.