Lärarcafé: "Jag som är kille får fan inte gråta och vara rädd"

• Location: Blåsenhus Entréhallen (Visionstrappan)
  • Lecturer: Mattias Lindholm och Simon Fagerlund, MÄN Uppsala
  • Organiser: Forum för samverkan och Sektion Lära
  • Contact person: Andrea Dahlkild

Lärarcafé är en mötesplats där yrkesverksamma lärare träffar lärarstudenter från de olika lärarprogrammen. Varje Lärarcafé inleds med en kort föreläsning (30 min). Därefter minglar och diskuterar vi och det bjuds på kaffe och tilltugg.

Tema 4 april:

"Jag som är kille får fan inte gråta och vara rädd"

Vad är konsekvenserna av att män och unga pojkar fastnar i destruktiva maskulinitetsnormer? Hur kan lärare jobba förebyggande i skolan? Organisationen MÄN Uppsala delar med sig av sina mångåriga erfarenhet av att jobba våldspreventivt med ungdomar, och förklarar hur det är sammankopplat med destruktiva maskulinitetsnormer.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

Gilla Lärarcafé på Facebook och få löpande information om alla kommande evenemang!