Framtiden och vikten av att sätta människan i centrum

• Location: Humanistiska teatern Thunbergsvägen 3C (entrén vetter mot Carolinaparken), Uppsala
  • Organiser: Uppsala universitet
  • Contact person: Annika Sundås-Larsson
  • Phone: 018-471 2660

Kom och ta del av kvällens spännande framtidsseminarie med Dr. Katarina Graffman, antropolog, från Inculture AB och arkitekt Nina Wittlöv Löfving från White arkitekter AB. Kvällens samtal leds av statsvetare Stig-Björn Ljunggren.

Att förutsäga framtiden är svårt, ja mer eller mindre omöjligt, ändå är organisationer och företag nästan som besatta av detta omöjliga uppdrag. Det vanliga är att man försöker förutse vad som komma skall genom att lära från det som varit, läsa ett antal omvärldsrapporter och formulera en hypotes som man sedan kan testa med hjälp av olika typer av undersökningar. Vad händer när utmaningen involverar mänskligt beteende, kulturella skiften, trender, gruppens påverkan och människors meningsskapande i vardagen?

Hur kan vi forma framtiden till dagens barn och ungdomar? Vilka utmaningar ställs vi inför med Generation Z, den första generation som alltid levt med mobiltelefoner, datorer och ett socialt nätverkande? Hur påverkar dagens mediekonsumtion och ny medieteknik människor beteende?

Program 13 maj:
kl. 17.30-18.00 Mingel och lättare förtäring
kl. 18.00-19.30 Föreläsning och diskussion

Var: Humanistiska teatern, Uppsala universitet, Thunbergsvägen 3C (entrén vetter mot Carolinaparken), Uppsala

Fri entré. Begränsat antal platser. Alla är välkomna, men anmälan krävs. Anmäl dig här

En serie framtidsseminarier
Inom ramen för arbetet med Uppsala universitets Utvecklingsplan 2050 genomförs en serie framtidsseminarier. Kvällens seminarie är det fjärde i ordningen.