Vernissage Walks in Nature

• Organiser: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Contact person: Per Erixon
  • Utställning

Fredag 19 juli invigs sommarens andra utställning på Linnés Hammarby – Walks in Nature. Där visar åtta tjeckiska konstnärer med gäster verk i olja, akryl och blandteknik på temat natur och växter. Kurator Jana Rezekvitek Herynková har valt ut tre verk per konstnär, där motiven är allt från böhmiska landskap och detaljrika växtporträtt till mer fantasirika och drömlika utblickar.

De medverkande konstnärerna har tidigare ställt ut sina verk både i egna utställningar och i grupputställningar i Tjeckien och utomlands. De deltar även aktivt i kreativa möten, kurser och målning i naturen. Utställningen på Linnés Hammarby är ett unikt tillfälle för konstnärerna att visa sina verk i en historisk miljö. Flera av tavlorna är också skapade specifikt för utställningen på Hammarby.

Utställningen invigs fredag 19 juli kl. 16.00 i närvaro av ambassadör Jiří Šitler från tjeckiska ambassaden i Stockholm.

Utställningen pågår 20 juli – 29 september i östra flygeln på Linnés Hammarby.

Öppet juli och augusti tisdag–söndag kl. 11–17, september fredag–söndag kl. 11–17.

Entréavgift till Linnés Hammarby 80 kr. Barn under 18 år samt anställda och studenter vid Uppsala universitet har fri entré.