UppTalk Weekly: Människans genetiska evolution - från forntid till framtid

• Location: https://uu-se.zoom.us/j/65438006633
  • Lecturer: Magnus Lundgren, forskare vid institutionen för organismbiologi, människans evolution, Uppsala universitet och föreståndare för SciLifeLab Ancient DNA-facilitet.
  • Organiser: UppTalk Weekly, en del av teknisk- naturvetenskapliga fakultetens digitala kompetensutvecklingsinitiativ för alumner och samhället
  • Contact person: Karin Thellenberg
  • Phone: 018-471 49 47
  • Seminarium

Vi är mitt uppe i den genomiska revolutionen där DNA från människan inte bara lär oss mer om vår historia utan även om hur vi i framtiden ska kunna bota och inte bara lindra, ärftliga sjukdomar med hjälp av genterapi. Möt Magnus Lundgren, föreståndare för SciLifeLab Ancient DNA-facilitet, i ett samtal om människans DNA som en nyckel till både forntiden och framtiden.

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk)

Skriv in din e-postadress i detta formulär om du vill ha en påminnelse via mejl 30 minuter innan samtalet börjar.

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal och tvärvetenskapliga panelsamtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Läs mer om UppTalk Weekly och se kommande samtal